RybařeníTady berou! Jeseníky se pyšní nejen okouzlujícími horami, ale nabízejí Vám také pohled do hlubin průzračných řek, říček i rybníků, které jistě přilákají nejednoho milovníka rybaření. Šumperk a okolíNádrže, přítoky Moravy a Desné nabízí pstruhové i mimopstruhové revíry. Povolenky vydává: MO ČRS Šumperk Kozinova 11, tel.: +420 583 212 071 Velké Losiny, rybník v areálu lázníU rybníčku je půjčovna rybářských potřeb. Po výlovu si můžete ryby odnést nebo nechat připravit. Kontaktní osoba: Dana Bláhová Tel.: +420 583 248 398 SobotínRybníček se nachází na konci obce, povolení na výlov ryb je celodenní. Pokud nemáte rybářské náčiní, za úhradu lze zapůjčit prut. Ulovené ryby si můžete nechat připravit k jídlu přímo v místě. Kontaktní osoba: Dušan Juřík Tel.: +420 605 752 Loučná nad Desnou, rybník KociánRybník se nachází v centru obce. U břehu stojí stylová restaurace se zázemím pro provoz sportovního rybolovu. Za úhradu Vám zapůjčí rybářské náčiní. Na jednu povolenku můžete ulovit maximálně 3 ryby. K jídlu Vám je připraví přímo na Rybářské baště. Kontaktní osoba: Antonín Kaláb Tel.: +420 604 101 348 Recepty na pstruhyPstruh po otavsku4 pstruzi, hladká mouka, 2 lžíce másla, 200 g čerstvých hub, lžička sardelové pasty, 2 dl bílého vína, kelímek smetany, citrónová šťáva, sůl Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, poprášíme moukou a zvolna opékáme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájené houby a orestujeme je. Přimícháme sardelovou pastu. Podlijeme vínem a podusíme. Ke konci vlijeme smetanu, mírně dusíme a dochutíme citrónovou šťávou a solí. Podáváme s bílým pečivem. Pstruh dušený s česnekem4 pstruzi, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 30 g másla, sůl, citrónová šťáva, petrželka, olej na smažení, 100 ml horké vody Česnek utřeme se solí a máslem, přidáme nakrájenou petrželku, zakapeme citrónovou šÅ¥ávou a promícháme s horkou vodou. Pstruhy osolíme ze všech stran a opečeme na oleji. Pak je zalijeme česnekovou směsí, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a 10 minut ještě podusíme. Na talíři pstruhy přelijeme vypečenou šťávou. Pstruh na másle4 pstruzi, máslo, rybí koření, olivový olej, sůl, sekané mandle Vykuchané pstruhy omyjeme. Lehce osolíme a vnitřek vyplníme plátky másla. Poté okořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme pánev (s poklicí), přidáme olej a pstruha smažíme asi 20 minut. V závěru smažení pstruha posypeme sekanými mandlemi. Hotového pstruha zakápneme citrónovou šťávou a i hned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše. Pikantní pstruh po chalupářsku4 pstruzi, 2 stroužky česneku, mletá paprika (pálivá), hřebíček, nové koření, anglická slanina, hladká mouka, olej Vykuchané, omyté a utěrkou osušené pstruhy potřeme uvnitř i na povrchu směsí z česneku, soli a pálivé papriky. Ryba musí být doslova obalená. Do břišní dutiny každého pstruha dáme 3 tenké plátky slaniny, 2 kuličky nového koření a 3 hřebíčky. Takto připravnou rybu obalíme v hladké mouce a osmahneme na rozpáleném tuku po obou stranách. Na talíři zdobíme kolečkem citrónu a kouskem petrželové natě. Podáváme s chlebem nebo bramborami. Pstruh se žampiónovou náplní4 pstruzi, 250 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 šalotky, zelená petrželka, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, potřeme solí a citrónovou šťávou uvnitř i zvenku. Na polovině másla lehce zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a orestujeme. Podle chuti je osolíme, opepříme a vmícháme jemně nasekanou petrželku. Směsí naplníme připravené pstruhy a sepneme je párátky. Poté je dusíme na zbytku másla asi 20 minut (pod pokličkou). Na konci pstruhy odkryjeme, aby se na nich vytvořila kůrka. Podáváme s bramborami. |
O chalupě | Vybavení | Světnice | Wellness | Sklípek | Kniha hostů
vítejte | historie | aktivity | ceník | kontakt | mapa | Fotogalerie
REZERVACE | SPECIÁLNÍ ZÁŽITKY
© 2008 AMBROSIAmode CZ | Powered by: Design individual | PageRank | SEO Rozcestník | Superlink